Online content

RaemakersMarketing en Verkoop

Goede online contect en online betalingsmogelijkheden trekt meer potentiele klanten

Websites met een relevante en interessante inhoud worden door Google met een hoge positie in de zoekresultaten beloond. De content op uw website wordt daarom steeds belangrijker.

Het maken van goede content kost echter veel tijd. Toch loont het om er in te investeren. Waarom? Wanneer u regelmatig nieuwe content van hoge kwaliteit op uw website plaatst, zal uw website hoger in de zoekresultaten van Google zichtbaar worden.

Meer bezoekers op uw website

Wanneer u regelmatig nieuwe content van hoge kwaliteit op uw website plaatst, zal uw website hoger in de zoekresultaten van Google zichtbaar worden. Dit levert u een hoger aantal bezoekers op uw website op. U kunt dit aantal nog verder laten stijgen door de content niet alleen op uw eigen website te plaatsen, maar ook te delen op platforms, zoals Google+ en Facebook. U leidt zo nog meer bezoekers naar uw website, hetgeen betekent meer kans op nieuwe klanten.

Grotere naamsbekendheid

Als niemand uw bedrijf kent, is de kans klein dat men voor uw product of dienst kiest. Door regelmatig relevante content op uw site te plaatsen en deze content ook te delen in omgevingen waar uw potentiële klanten komen, zoals sociale media of websites die veel worden bezocht in uw branche, kunt u uw naamsbekendheid vergroten.

Imago

Door informatieve en behulpzame berichten te schrijven over de branche waar u actief in bent, zult u door uw potentiële klanten als een expert worden gezien. U heeft daarmee een voordeel ten opzichte van uw concurrenten die niet op deze wijze worden gezien, wanneer een klant een keuze moet maken tussen verschillende aanbieders. Wanneer u geen dienst maar een product verkoopt, kunt u ook instructievideo’s plaatsen met tips over bijvoorbeeld het onderhoud van uw product. Een klant is sneller geneigd een product te kopen wanneer hij of zij een video over het product heeft gezien.

Meer loyale klanten

Kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit. Als klanten interessante content van dat bedrijf lezen, krijgen zij een positiever beeld van het bedrijf. Een belangrijke reden om een bedrijf via social media te volgen, is interessante content. Veel klanten zullen een bedrijf aanbevelen dat zij via social media volgen. U kunt de binding met uw bedrijf nog verder verhogen door vragen te stellen aan het eind van uw social media berichten. U geeft daarmee uw klanten de kans om hun eigen ideeën te ventileren en te reageren op de ideeën van anderen. Dit zorgt voor meer loyaliteit. Loyale klanten zijn terugkerende klanten.

Dus kwaliteitscontent vergroot het vertrouwen van (potentiële) klanten in uw bedrijf en levert u uiteindelijk meer omzet op. Bent u als ondernemer te druk om zelf een strategie te bedenken voor content en social media? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor uw bedrijf.
Raemakers Bedrijfsadvies: telefoon +31 650510395, e-mail sandra@raemakersbedrijfsadvies.nl